• Gratis leveringved uge leje
  • Levering og afhentningfra Henne Strand til Vedersø Klit

Cykelruter

Cykelruter langs vestkysten

Hele vejen langs den danske Vestkyst strækker der sig en cykelrute, som går under navnet Vestkystruten (Cykelrute nr. 1).
Cykelruten strækker sig fra nord til syd og du kan faktisk tage den videre ned langs den tyske vestkyst.
Vestkystruten har en længde på 560 km og bugter sig mellem hav, fjord og skov. Det er Danmarks længste skiltede cykelrute og giver dig i sandhed et indblik i, hvor omskiftelig og forskellig den danske natur er.

Her på siden har vi samlet de bedste cykelruter i området langs Vesterhavet og ved Ringkøbing Fjord, så du kan finde netop den rute, som passer til dig og din type ferie.

Vi har samlet en bred variation af ruter, der både henvender sig til familieudflugter, mountainbikeruter og motionistruter.

Læs om de forskellige ruter nedenfor og god tur!

Cykelruter i Hvide Sande

Det bedste ved cykelruterne i Hvide Sande er, at de er lagt ind mellem klitterne.

Her cykler man både mellem sommerhusområderne, langs klitterne og inde i byen.

Fra syd:

Oplev det sydlige Hvide Sande på smukkeste vis!
Tag enten hovedvejen fra byskiltet og ind i byen for blot at komme videre -  Eller drej til venstre ad Stormgade og lad dig føre ned mod byens bedste badestrand, sydhavnen og de hyggelige forretningsområder.

Drejer du istedet til højre lige inden kirkegården, kommer du på den første del af fjordruten i Hvide Sande, hvor oplevelsen af Ringkøbing fjord starter. Ruten fører jer forbi byens shelterplads og Mamrelund, hvor du stadig kan opleve byens fiskere i aktion!

alle tre ruter støder sammen ved Slusen i Hvide Sande og når du kommer over kammerslusen efter et pitstop for at nyde udsigten deler ruten sig igen i 3:
Forsæt ligeud ad Nørregade for den hurtigste vej ud af byen.
Drejer du til højre ved fiskeriets hus, kommer du på fjordrutens 2. skønne tur. Følg ruten forbi Langsand og lystbådehavnen og tag et stop på den gamle fjordhavn: Tyskerhavnen. Her kan du igen opleve det stadig aktive fiskermiljø i Hvide Sande.

Hvide Sande - Nymindegab

Tag på denne enestående cykelrute og oplev både hav og fjord.
Ruten strækker sig fra Hvide Sande til Nymindegab, hvor du cykler langs den lange tange, der deler vandene mellem Ringkøbing Fjord og Vesterhavet.
Det smalleste punkt på tangen oplever du lige syd for Hvide Sande. Her er blot 500 meter mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord.

På cykelruten vil du både cykle på asfalteret cykelsti og små grusveje. Det er derfor en fordel at cykle på en cykel i god kvalitet og med brede dæk, så chancen for at punktere er mindre.

På ruten kan du opleve lokale seværdigheder og store klitarealer, som er fredet og derfor ligger der her ingen sommerhusområder. Ruten snor sig dog igennem flere sommerhusområder og er lidt over 23 km lang.

Hvide Sande - Søndervig

Hvis du gerne vil opleve en cykelrute med vand på begge sider af cykelstien, så er denne cykelrute måske noget for dig.

Cykelruten fra Søndervig til Hvidesande bugter sig nemlig hele vejen langs kysten, så du på din højrehånd hele tiden har Vesterhavet og din venstre Ringkøbing Fjord.

Du kan vælge mellem at køre på asfalteret sti ved hovedvejen eller hoppe på naturstien, som bugter sig gennem klitterne og sommerhusområderne.
Fra Hvide Sande: Cykl nord af Parallelvej og drej til venstre ad  Geflevej - Helt i bunden af vejen finder du naturstien.
Fra Søndervig

Hvidesande - Ringkøbing

Hvis du gerne vil ind til byen og shoppe eller gå på reatsurant og café, så går der en smuk strækning langs vandet direkte ind til Ringkøbing. Fra hVide Sande skal du cykle mod nord og op til Søndervig. Fra Søndervig skal du cykle syd/øst på og faktisk følge den nordlige del af Ringkøbing Fjord rundt. Det er en særdeles smuk tur og befinder du dig allerede i området, er byen helt bestemt et besøg værd. Byen er fyldt med hyggelige cafeer, reatauranter og butikker med alt lige fra lokal kunst til kommercielle butikker samt indkøbsmuligheder.

Cykelruter i Søndervig

I Søndervig er der en cykelrute, som strækker sig fra Søndervig til Nymindegab. På ruten er der forskellig natur og du vil derfor både cykle på asfalt og grusvej. Ruten er langs kysten og er 35 km lang.

Søndervig – Ringkøbing

Fra Søndervig kan du cykle til Ringkøbing hele vejen langs fjorden. Cykelruten blev lagt for mange år siden af turistforeningen og tager dig gennem den smukke natur i området. Ruten strækker sig langs vandet og der er primært grussti hele vejen. Ruten blev lagt mange år før den asfalterede vej mellem  Søndervig og Ringkøbing kom til. Vil man derfor hellere køre på asfalt, så er der er god cykelsti hele vejen langs kysten, som giver dig den ultimative panorama udsigt over fjorden.

Mountainbike-ruter ved vestkysten

Er du til decideret mountainbike ferie eller blot enkelte dage i det kuperede tærren, er vestkysten et oplagt sted. Her kan du se et overblik over mountainbike-ruter i Hvide Sandes nærområde.

Femhøjsande Plantage

Nær Ringkøbing ligger Femhøjsande Plantage, som byder på en 7 km lang mountainbike rute. Hvis du er mere til høje bakker og stejle nedkørsler er dette måske ikke en rute for dig, da den er meget flad. Ruten er til gengæld teknisk svær og giver dig derfor rig mulighed for at forbedre dine tekniske kunnen på cyklen.

Nyttig information om Femhøjsande Plantage: Ruten ligger i en hundeskov, det er derfor vigtigt at holde afstand til andre gæster. Der er mulighed for parkering. Gode muligheder for at overnatte i den nærliggende by, Ringkøbing.

Blåbjerg Klitplantage

Tæt på Henne Strand ligger Blåbjerg klitplantage, som har hele 3 mountainbike-spor:


Grønt spor 4 km: Det grønne spor er perfekt for dig der er nybegynder, da sværhedsgraden ikke er stor.
Sort spor 7 km: Dette spor er blandt de mest tekniske i Vestjylland i kuperet tærren fyldt med nedkørsler og mange tekniske passager.
Hvidt spor 13 km: Den hvide rute er den længste i Blåbjerg klitplantage og har flere sværere passager.

Her er der altså en mountainbikerute for enhver smag, hvor både nybegynderen og de mere øvede cyklister kan prøve kræfter med det kuperede tærren. Ruterne er godt afmærkede og er en kombination mellem grusvej og skovstier. 70 % af ruterne er singletrack, så hold derfor godt øje med andre cyklister på sporet. Ruten starter ved parkeringspladsen lige ved Blåbjerg Mindesten.

Vestkystruten

Du kan også tage på cykeltur langs Vestkystruten, som faktisk strækker sig hele vejen fra den dansk/tyske grænse til spidsen af Danmark ved Skagen.
På alle strækningerne er der indlagt steder, hvor man kan holde pauser og spise eller nyde den smukke natur.

Læs mere om de lokale cykelruter her.

Vil du gerne læse op på de danske cykelregler, kan du finde cykelreglerne her.

Mangler vi en rute?

Hvis du opdaget en ny rute, som vi ikke er bekendt med, er du velkommen til at skrive til os på info@hvidesandebike.dk, så vi kan få dem med på listen. På forhånd mange tak for hjælpen!

Om Hvide Sande Bike

Hvidesandebike.dk leverer lejecykler af høj kvalitet direkte til dit sommerhus.
Vi dækker mange områder på vestkysten såsom Henne Strand, Houstrup, Søndervig og Vedersø Klit!
Book din cykel online her på siden og spar tid og besvær under din ferie.

Det er enkelt og ligetil. Før din ankomst bestiller du bare en cykel fra vores store udvalg, så står den klar ved sommerhuset, når du er fremme.

Kundeservice

Har du spørgsmål til et af vores produkter eller oplever du problemer under dit ophold, er du altid velkommen til at kontakte os.
Vi står klar med hjælp både før, under og efter ferien, så du kan være sikker på at få en fantastisk cykeloplevelse!

Vi holder til i Hvide Sande, men vi har ingen fysisk butik.
Vores udlejning af cykler foregår kun via nettet.
Men har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon: +45 97 31 36 40 eller e-mail: info@hvidesandebike.dk.

Hvide Sande Bike      Fyrvej 10     6960 Hvide sande      Denmark      +45 97 31 36 40      info@hvidesandebike.dk
0